Här hittar du information från 1177 om sjukdomar och behandling

Bipolär sjukdom

https://www.1177.se/Stockholm/sok/?q=bipol%C3%A4r%20sjukdom

Depression

https://www.1177.se/Stockholm/sok/?q=depression

Utmattningssyndrom

https://www.1177.se/Stockholm/sok/?q=utmattningssyndrom%20

 

En film om Bipolär sjukdom.

Här berättar överläkare Mia Ramklint om vad det är, om olika typer av sjukdomen, om behandling och orsaker. Du får också träffa Siri som berättar om egna erfarenheter av att leva med bipolär sjukdom.

Filmen är framtagen av Infoteket om funktionshinder, NäraDavid Ritschard är den första countryartist som gästat musikprogrammet ”Jills veranda”. Det borde ha landat perfekt. Men pressen på David Ritschard efter genombrottet gjorde att sångaren i stället kollapsade av utmattning inför SVT:s kameror i Nashville. vård och hälsa, Region Uppsala under hösten 2019.

Foto, redigering och musik: Skaparkraft film- och musikproduktion
Speltid: 29 min

https://www.youtube.com/watch?v=IAPzaRP1vNA

Utmattningssyndrom

Jills veranda med gästen David Ritschard

”David Ritschard är den första countryartist som gästat musikprogrammet ”Jills veranda”. Det borde ha landat perfekt. Men pressen på David Ritschard efter genombrottet gjorde att sångaren i stället kollapsade av utmattning inför SVT:s kameror i Nashville. Äntligen skulle David Ritschard få träffa och sjunga duett med Georgette Jones, dotter till Tammy Wynette och sin stora idol George Jones. Det borde ha varit Nashvillebesökets höjdpunkt, programmets peak. I stället kollapsar den utbrände sångaren i studion och får föras till sjukhus med svåra utmattningssymptom. Allt framför SVT:s kameror.” Text Jan Andersson från TV-recension i Göteborgsposten 15 mars 2023

https://www.svtplay.se/video/8ZDLW9y/jills-veranda/2-david-ritschard