Det finns hjälp att få, ge inte upp!

Eftersom att det finns otroligt mycket och bra medicinsk information om våra diagnoser tillgänglig, väljer vi att i första hand hänvisa till externa informationskällor. Ny information och forskning produceras hela tiden, det viktigaste för oss är att ni får information från källor som stödjs av evidens och överses löpande av experter på ämnet.

Under rubriken "Berättelser om egen erfarenhet" hittar du personliga berättelser från medlemmar och personer knutna till föreningen som berättar om hur det är att leva med sin eller sin närståendes diagnos. Vill du dela med dig av din berättelse så skriv till oss!

Under rubriken "Tips på litteratur mm." hittar du en lång lista med tips på både fack- och skönlitteratur, podcasts, filmer, tv-serier mm. som vi samlat på oss genom åren. Har du ett tips till listan så skicka det till oss.

Vi vet hur svårt det är att hitta information och framförallt när en är i ett sjukdomstillstånd och orken inte finns. Den där hopplösa känslan av att en måste vara frisk för att vara sjuk. Hör av dig till oss om du har frågor om något specifikt ämne du behöver mer information om så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig hitta rätt. Det finns hjälp att få, ge inte upp!

Här hittar du information från 1177 om sjukdomar och behandling

Stigmatisering av psykisk ohälsa i arbetslivet

Projektet startade 2021 med att rikta sig mot arbetsgivare. Hur kan och bör arbetsgivare jobba med att minska stigmatiseringen och vad är egentligen stigmatisering?
Under senare delen av 2022 startades projektets andra del, hur ser det ut i verkligheten? Har personer med psykiatriska diagnoser blivit stigmatiserade och hur har det gått till? Men också, hur arbetar vissa arbetsgivare med den psykiska hälsan och ohälsan på arbetsplatserna?
Stigma bottnar i okunskap och oförståelse och personer dör eller lever i fattigdom på grund av stigma.
Med den här sidan hoppas vi att okunskapen ska bli till kunskap och oförståelsen bli till förståelse.

Läs om Balans Riks projekt Stigmatisering av psykisk ohälsa i arbetslivet: https://balansriks.se/stigmatisering-av-psykisk-ohalsa-i-arbetslivet/


 

Infoteket i Uppsala om funktionshinder

"Infoteket om funktionshinder finns för dig som vill veta mer om funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Här kan du få kunskap, vägledning, tips och verktyg för ett fungerande vardagsliv." Länk: Infoteket om funktionshinder Det går även bra att besöka infoteket på plats i Uppsala. Infoteket om funktionshinder finns på Kungsgärdets center i Uppsala.