Hem » På gång! » Vill du leda en samtalsgrupp?

Vill du leda en samtalsgrupp?

kategori: På gång!

Vill du leda en samtalsgrupp?

Gemenskap, kunskap och insikt är våra ledord och våra samtalsgrupper är vårt främsta verktyg för att förse våra medlemmar med detta. Vi behöver nu fler  gruppledare, är det du?

Våra självhjälpsgrupper och anhöriggrupper är för personer som lever med bipolär sjukdom, depression eller utmattningssyndrom. I grupperna pratar vi om hur det är att leva med sin/ sin närståendes diagnos. Vi väljer gemensamt teman för varje tillfälle, t.ex. relationer, livsstil, psykiatrin, stöd, stigmatisering osv.

Tillsammans hjälper vi oss själva och varandra genom att dela erfarenheter, tips, kunskap, insikter, acceptans mm. En samtalsgrupp i Balans är inte terapi, vi verkar som ett komplement till vården. Vi hjälper och stöttar varandra och i grupperna råder sekretess. Vi erbjuder en till två omgångar av grupperna per termin. Självhjälpsgrupperna leds alltid av två personer.

För att bli ledare för en samtalsgrupp behöver du själv delta i en omgång självhjälpsgrupp eller anhöriggrupp som deltagare, genomgå vår kurs ”Balansmodellen” samt gå en handledarkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan. Vår kurs genomför du online i din egen takt. Studieförbundet Vuxenskolans handledarkurs äger rum i deras lokaler vid Medborgarplatsen, ett tillfälle.

Våra grupper:

  • Självhjälpsgrupp med fysiska träffar för den som lever med bipolär sjukdom, depression eller utmattningssyndrom.
  • Självhjälpsgrupp med digitala träffar för den som lever med bipolär sjukdom, depression eller utmattningssyndrom.
  • Anhöriggrupp för föräldrar till barn med bipolär sjukdom, depression eller utmattningssyndrom.
  • Anhöriggrupp för partners till person med bipolär sjukdom, depression eller utmattningssyndrom.
  • Anhöriggrupp för dig som har ett syskon, en vän eller en förälder som lever med bipolär sjukdom, depression eller utmattningssyndrom.

Vi behöver även en person som kan med-leda vår nya grupp för personer som har egen erfarenhet av psykos, tillsammans med en samtalsledare som har mycket erfarenhet.

Alla grupper anordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och de betalar ut lön. Om du är intresserad så skriv till info@balansstockholm.se

Vill du delta i en samtalsgrupp i höst så skicka ett mail till samma adress för att anmäla dig.