Riksförbundet Balans satsning för unga – UDDA läggs ner

Efter tre års gott och varmt samarbete med ungdomsverksamheten UDDA – Unga med Depression och Deras Anhöriga, har vi i Riksförbundet Balans med stor sorg bestämt oss för att pausa och se över verksamheten. Vi behöver mer resurser för att kunna bedriva verksamheten på ett kvalitativt och säkert sätt.

Vårdköerna är långa och behovet av stöd för unga personer med psykisk ohälsa är stort.

Vi ska genom att använda erfarenheten av det fina samarbetet med UDDA samt våra samlade erfarenheter och kunskaper från vår övriga verksamhet, genomföra en satsning för Unga i Balans, som ska verka som ett komplement till vården.

Vi vet att Gemenskap, kunskap och sjukdomsinsikt är tre viktiga verktyg för att leva ett liv i Balans. Dessa ledord genomsyrar hela vår verksamhet och på den grunden kommer Unga i Balans växa fram. Det finns idag inget datum för lansering av Unga i Balans.

När ny information finns, kommer den publiceras här på hemsidan och skickas ut i vårt och våra lokalföreningars nyhetsbrev.

Vi tackar för ett gott samarbete med UDDA och tack till alla er som på olika sätt engagerat er. Vi tror på att tillsammans är vi starka så kontakta gärna oss med förslag på samarbeten

Klicka här för att hitta din lokalförening.