Hem » På gång! » Föreläsningar vårterminen – 3 juni ”Om familjebildning och föräldraskap”

Föreläsningar vårterminen – 3 juni ”Om familjebildning och föräldraskap”

kategori: På gång!

Vårens föreläsningar vill du inte missa! Spara datumen i din kalender. Vi uppdaterar löpande vartefter vi har mer information.

Kunskap är ett av våra ledord och vi gör vårt bästa för att samla in kunskap och fakta om våra diagnoser och försöka förvalta och förmedla den vidare till varandra. Vi bjuder in allt från forskare till inspiratörer. Kunskap är viktigt verktyg för att hitta acceptans och insikt och i kampen mot stigmatisering. Vissa av våra föreläsningar är enbart digitala, andra föreläsningar hålls fysiskt. De fysiska föreläsningarna kommer även att sändas digitalt via Youtube: Balans Stockholm - YouTube

De åsikter och teorier som framförs av våra föreläsare är deras och de speglar inte nödvändigtvis föreningen Balans åsikter.

Braining – Hur påverkar fysisk aktivitet vår psykiska hälsa?

När: Måndag 4 mars, Kl. 18–19:30
Var: Hälsans hus, Fjällgatan 23 B i salen "Terassen"

Vi är stolta över att välkomna Lina Martinsson som är leg. läkare, doktor och specialist i psykiatri, överläkare och verksamhetschef vid Psykiatri Sydväst. Hennes forskning har två huvudfokus:
1) Braining ­– effekter och implementering av fysisk aktivitet som tilläggsbehandling i psykiatrin.
2) Bipolär sjukdom och litium ­– om orsaken till bipolär sjukdom och verkningsmekanismer bakom litiumbehandling.

Anmäl dig till info@balansstockholm om du vill delta på plats. Föreläsningen kommer även att sändas live på vår Youtube-kanal.

Om bipolär sjukdom

När: 15 April, Kl. 18 – 19:30
Var: Hälsans hus, Fjällgatan 23 B i salen "Terassen"

Katrin Skogberg Wirén är Psykiater och medicinskt ansvarig läkare på Affektiva mottagningen på Huddinge sjukhus. Katrin har lång erfarenhet av att diagnosticera och behandla patienter med bipolär sjukdom. Hon är, förutom psykiater på Psykiatri Sydväst, ordförande i Svenska sällskapet för bipolär sjukdom. Det är en förening för läkare som verkar för att öka kunskap om bipolär sjukdom och för jämlik bipolärvård över hela landet.

Katrin har skrivit en överlevnadshandbok för bipolär sjukdom, tillsammans med Henrik Wahlström. Henrik, som har diagnosen bipolär sjukdom typ 2, är regissör, kreatör och driver ett Instagramkonto med 160.000 följare. Den heter "Upp och ner – En överlevnadshandbok för bipolär sjukdom" och finns att köpa i de flesta bokhandlar. Den finns även som ljudbok. Katrin har också ett instagramkonto där hon delar livsviktiga tips och fakta: @bipolardoktorn. Katrin har även medverkat i ett avsnitt om bipolär sjukdom i SVTs "Fråga doktorn".

Föreläsningen kommer utgå från era frågor och vi vill att ni skickar dem till oss per mail så att vår moderator kan sammanställa dem i förväg. Blir det tid över på slutet kan ni ställa fler frågor.

Anmäl dig till info@balansstockholm om du vill delta på plats. Föreläsningen kommer även att sändas live på vår Youtube-kanal.

Förlust av orken att leva - vad kan det bero på och vilken hjälp behövs?

Ullakarin Nyberg berättar om självmord, vad som ligger bakom att vissa människor blir suicidala, hur det kan yttra sig och vad som behövs för att förhindra självmord. Hon ger konkreta tips utifrån sin långa erfarenhet av att möta suicidala patienter och deras närstående.

Ullakarin Nyberg är psykiater med inriktning på suicidprevention och stöd efter suicid, suicidforskare och författare. Hon anlitas ofta som expert i media och har varit programledare för Livet med Ullakarin Nyberg i P1 och leder utöver det den egna podcasten Inferno och podcasten På liv och död i föreningen MIND:s regi. Ullakarin har bl a skrivit böckerna Konsten att rädda liv, Suicidprevention i praktiken, Konsten att mötas och Livet med bröstcancer.

När: 20 maj kl. 18-19:30
Var: digital föreläsning på Zoom
Vem: Ullakarin Nyberg

Zoomlänk

Om graviditet och familjebildning

När: 3 Juni, Kl. 18–19:30
Var: Hälsans hus, Fjällgatan 23 B i salen "Terassen"
Vem: Petra Jonsson Bygdevall (Gynekolog och psykiater) och Katrin Skogberg Wirén (psykiater och ledningsanvarig) båda är verksamma på affektiva avdelningen på Huddinge sjukhus.

Anmäl dig till info@balansstockholm om du vill delta på plats. Föreläsningen kommer även att sändas live på vår Youtube-kanal.

Att känna sig själv är början på all visdom, som Aristoteles sa!