Hem » På gång! » Varmt välkomna till terminens andra föreläsning, denna gång får vi besök av Bengt Sprowede

Varmt välkomna till terminens andra föreläsning, denna gång får vi besök av Bengt Sprowede

kategori: På gång!

Bengt Sprowede

 

Bengt Sprowede har både arbetat och varit patient hos slutenvården inom psykiatrin och har därmed stor erfarenhet av psykiatrisk vård, både vad gäller innehåll och bemötande.

Han hade jobbat 16 år inom psykiatrin innan han själv blev sjuk och inlagd och fick diagnosen bipolär sjukdom. Han menar att det finns en bild av att, speciellt män, inte ska må dåligt i själen och många har därför inte orden för att förmedla att man mår dåligt eller är deprimerad.

Bengt arbetar idag som MB (Medarbetare med Brukarerfarenhet) på Norra Stockholms Psykiatris öppenvård och heldygnsvård. Brukarerfarenhet betyder att han har egen erfarenhet av bipolär sjukdom och att denna används inom vården som en resurs, som ett led till återhämning för patienter.

Som föreläsare vill Bengt berätta om fördomar, stigmatisering, återhämtning, bemötande, arbetspolitiska frågor samt faktorer som kan påverka vår psykiska hälsa.
Anmäl dig till info@balansstockholm.se om du vill delta på plats. Föreläsningen kommer även att sändas live på vår Youtube-kanal.

Datum: 4 november
Tid: 18–19:30
Plats: Hälsans hus, Fjällgatan 23b, salen heter Terassen.
Tillgänglighet: Det är en trappa ner till lokalen, hör av dig till oss om du behöver hjälp