Hem » På gång! » FULL! Anmäl dig till en gratis mindfulness- och meditationskurs för bättre mental hälsa!

FULL! Anmäl dig till en gratis mindfulness- och meditationskurs för bättre mental hälsa!

kategori: På gång!

Ny digital mindfulnessgrupp!

Lever du med bipolär sjukdom, depression eller utmattningssyndrom? Letar du efter effektiva sätt att hantera stress, förbättra känsloreglering och höja din livskvalitet? Balans är glada att kunna erbjuda en ny 8-veckorskurs i mindfulness och meditation som är utformad för att stödja alla som berörs av dessa tillstånd.

Under kursen kommer vi att utforska praktiska övningar och tekniker som kan hjälpa dig att hantera vardagens utmaningar och främja ett mer medvetet och balanserat liv. Kursen kombinerar teoretisk kunskap med stödjande gruppdiskussioner, och du får med dig verktyg som du kan använda både under och efter kursen.

Kursen hålls online via Zoom och vi träffas kvällstid en gång i veckan, kl.18.30-20.00, under 8 veckors tid med start tisdagen den 17 september.  Inga förkunskaper krävs, och du får tillgång till material som hjälper dig att öva dagligen. Det finns även möjlighet att delta i en privat Facebook-grupp där du kan få stöd och dela erfarenheter med andra deltagare.

Om kursansvarig
Kursen kommer att ledas av Oliver, som har många års erfarenhet av mindfulness och meditation och har haft stor nytta av det i sin egen resa med psykisk ohälsa. Han är certifierad meditationslärare vid ett utbildningsinstitut i USA och är även på väg att bli certifierad Mindfulness Mentor. Oliver är dessutom volontär på Minds självmordslinje, där han använder andningstekniker och mindfulnessövningar för att stödja dem som söker hjälp.

Viktig information: Om du har upplevt svåra trauman som du inte tidigare har bearbetat kan det vara bra att veta att meditation och mindfulness kan väcka starka känslor eller flashbacks. Vi vill inte avråda någon från att delta, men det kan vara bra att ha detta i åtanke.

Anmäl dig till gruppen genom att maila info@balansstockholm.se, skriv mindfulness i ämnesraden. Det finns ett begränsat antal platser så vänta inte med din anmälan.