Hem » På gång! » Vetenskapsradion i P1 – ”Mikael Landén är en av världens främsta forskare på bipolär sjukdom”

Vetenskapsradion i P1 – ”Mikael Landén är en av världens främsta forskare på bipolär sjukdom”

kategori: På gång!

Foto: Lisa Thanner, SSMF.

Den här veckan har Vetenskapsradion Forskarliv i P1 publicerat ett reportage om Mikael Landén, Professor, forskare och överläkare i psykiatri vid Sahlgrenska sjukhuset. Han fick i höstas Svenska sällskapet för medicinsk forsknings jubileumspris för sina studier om bipolär sjukdom. 5 miljoner till forskning om Bipolär sjukdom! Hurra!

”Mikael Landén är en av världens främsta forskare på bipolär sjukdom. Under många år har han i studier följt personer med bipolär sjukdom för att se hur sjukdomen förändras över tid. I Vetenskapsradion Forskarliv berättar han om bipolär sjukdom och vad det finns för hjälp att få. Vi möter också Fanny Follin som svängt kraftigt mellan depressioner och en känsla av att vara bäst på allt.” Text från Sveriges radio. Reportrar: Tora Tomasdottir och Cecilia Ohlén

Lyssna HÄR!

Fanny Follin som intervjuas i reportaget jobbar som kommunikatör för Balans Stockholm. Mikael Landén har föreläst för oss på Balans tidigare, den föreläsningen finns inspelad och ligger på vår hemsida. Klicka HÄR! för att komma till den.