Hem » På gång! » Svårt att sova? SNAPH bjuder in till digital föreläsning 30 maj

Svårt att sova? SNAPH bjuder in till digital föreläsning 30 maj

kategori: På gång!

HAR DU SVÅRT FÖR ATT SOMNA?

SNAPH – Stockholms Nätverk Aktion Psykisk Hälsa, bjuder in till en föreläsning av sömn. Sömn är ju som vi vet en grundläggande förutsättning för att vi ska må bra och det gäller särskilt vid bipolär sjukdom.

Har du någonsin frågat dig själv VARFÖR vi behöver sova? Och behöver man verkligen åtta timmars sömn? Är det samma för alla?

Är det så himla viktigt att sova?

Ja, om du under en lång tid har varit sömndepraverad så brukar sömn ligga ganska högt upp på önskelistan. Om du dagligdags oroar dig, upplever inre eller yttre stress, planerar och justerar, fixar och försöker få ihop tillvaron – utan att stanna upp och hämta åter –  då kan det även vara svårt att komma till ro på kvällen och lätt hänt att vakna en eller flera gånger under natten.

Många anhöriga pratar just om detta – svårigheten att komma till ro och att få tillräckligt med sömn.

Denna timme är för dig som vill kunna förstå och påverka din sömn lite mer.

Föreläsaren:
Julia Svahn brinner för att sprida kunskap och tekniker så att fler människor kan stärkas i sin hälsa genom sin egen inneboende kapacitet. Hon är utbildad hälsopedagog/folkhälsovetare och har jobbat med förebyggande hälsoarbete i över 15 år. I sju år han hon jobbat med anhöriga och använder sig både av samtal och olika kroppstekniker för att stötta och vägleda till ett bättre mående.

”Att få kunskap om hur saker hänger ihop och lära sig enkla tekniker kan vara en bra början till självhjälp. Sen gäller det att bli lyhörd till sin egen kropp. Vi är alla olika och behöver lyssna inåt mer än vi oftast görDet går inte att skilja kropp, tanke, hjärta och sinnen – allt hör ihop och påverkar varandra.” 

Välkommen med på en digital föreläsning med teori och praktik kring sömn och sömnsvårigheter, där nervsystemsreglerande andningsövningar och enkla yogarörelser syftar till att lugna kropp och sinne och bädda för en god sömn.

Du kommer att få:

  • förståelse för vad som händer i hjärnan under de olika sömnfaserna
  • prova olika andningstekniker för att uppnå en bättre sömn
  • lära dig rörelser som hjälper nervsystemet att förbereda sig för sömn
  • prova en meditation som syftar till att skapa hjärnvågor som främjar återhämtning både i vaket och sovande tillstånd

Anmäl dig här: En kostnadsfri digital föreläsning – SVÅRT ATT SOVA? – SNAPH.

Föreläsningen är kostnadsfri och digital.

När: 30 maj kl. 18.00-19.30

Var: Plattformen zoom


Balans sömntips

Jag passar på att tipsa om olika ljud som kan vara hjälpsamma:

Brown noise, green noise, blue noise, red noise, pink noise, black noise och white noise. Det är olika typer av ljud på olika frekvenser som har en lugnande effekt. Vissa är även bra för att behålla fokus när en behöver hjälp att koncentrera sig. Sök på Spotify så hittar du långa spellistor. Lyssna, känn efter vilken typ av ljud som har en lugnande effekt på dig.

Ett annat tips är podden Somna med Henrik Det är en podcast du inte behöver lyssna på. Försök komma till ro medan Henrik Ståhl berättar fantasifulla och fullständigt osammanhängande historier tills du somnar.

 

Sov gott och dröm söta drömmar!