Hem » På gång! » Föreläsningar 2023

Föreläsningar 2023

kategori: På gång!
Vi erbjuder så många föreläsningar vi hinner med varje termin. Kunskap är makt, det är sen gammalt. Här kommer vårens schema:

6 februari kl. 18 – 19:30

Tema: Psykisk ohälsa och beroende – Jan Ström

3 april kl. 18 – 19:30

Tema: Diskriminering i arbetslivet – Sabina Hellborg, lektor i civilrätt vid Stockholms universitet. Föreläsningen inspelad hittar du här!

8 maj kl. 18 – 19:30 INSTÄLLT pga sjukdom. Nytt datum publiceras inom kort.

Tema: Depression – . Vi har bjudit in Daniel Urlander, Enhetschef avd. 53-  Norra Stockholms Psykiatri, för att föreläsa om Depression.

Daniels intresse för psykologi och psykiatri tog fart när han arbetade på ett behandlingshem 2006-2009. Han blev klar med sin sjuksköterskeutbildning 2015 och har sedan dess arbetat inom Norra Stockholms psykiatri.
Daniel har under sin tid inom psykiatrin arbetat nära de affektiva sjukdomarna och deras symptom. Han har mött nedstämdhet och depression under många olika former och uttryck. Daniel säger att

”Det som slår mig mest är personers styrka och möjligheter och vad som kan komma att sätta dessa ur spel.”

Vi är glada att Daniel vill föreläsa för oss utifrån sitt perspektiv och sin långa erfarenhet av att jobba nära personer i lidande. Förbered dina frågor och funderingar så ses vi på måndag kl. 18:30 på Zoom

Klicka HÄR! för att komma till Zoom-mötet

14 juni Kl. 18- 19:30

Tema: Tidig diagnostik och behandling av bipolär sjukdom hos ungdomar: Stora regionala
skillnader och ojämlik vård – Adrian Desai Boström, ST-läkare BUP-Stockholm och disputerad forskare vid Karolinska Institutet och Peter Andersson, psykolog och doktorand vid Karolinska Institutet. Klicka HÄR! för att komma till Zoom-mötet.

Välkommen!