Hem » På gång » Öppen digital föreläsning – Om diskriminering i arbetslivet

Öppen digital föreläsning – Om diskriminering i arbetslivet

kategori: På gång

Öppen digital föreläsning – Om diskriminering i arbetslivet.
Föreläsare: Sabina Hellborg, lektor i civilrätt vid Stockholms Universitet –
Måndagen den 3 april kl. 18-19:30

I föreläsningen kommer Sabina Hellborg fokusera på vilka juridiska rättigheter personer med psykisk ohälsa och deras anhöriga har i arbetslivet. Hon kommer att tala om de förbud mot diskriminering som finns i den svenska diskrimineringslagen och hur de har tillämpats av Arbetsdomstolen.
Föreläsningen bygger på Sabina Hellborgs avhandling Diskrimineringsansvar: En civilrättslig undersökning av förutsättningarna för ansvar och ersättning vid diskriminering” från 2018. Samt på hennes nuvarande forskning om förbud mot diskriminering genom bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Där hon särskilt riktat in sig på psykiska funktionsnedsättningar.

Föreläsningen erbjuds via mötesappen Zoom, ingen föranmälan behövs. Använd följande länk för att delta:

https://us02web.zoom.us/j/87200552867?pwd=OVdjYk1EN3EvZEJZeXprUjRmekEwdz09
Föreläsningen är öppen för alla, länken kommer att publiceras på hemsidan också.
Varmt välkomna!

Vi spelar in våra föreläsningar och för att förenkla för oss vill vi be er skriva upp era frågor och ställa dem efter föreläsningen alternativt skicka frågan till administratören som läser upp. Det är viktigt för oss för att vi ska kunna garantera sekretess och er anonymitet.
Privat bild, Sabina Hellborg