Hem » På gång » Tips! FVO ger råd och stöd åt människor som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation

Tips! FVO ger råd och stöd åt människor som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation

kategori: På gång

Vi vill tipsa om FVO som ger råd och stöd åt människor som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. De kan guida i de rättigheter som finns i samhällets socialförsäkringssystem och ibland ge ekonomisk hjälp.

Föreningen vänder sig främst till föräldrar med omyndiga barn, långtidssjuka och ålderspensionärer.  

Idag samarbetar föreningen med ett sextiotal stiftelser, alla med behövande som grund men därefter olika ändamål. Den som söker stöd beskriver sina behov i ansökan och FVO:s utredare beviljar medel från lämplig stiftelse.

FVO erbjuder inte akuthjälp, ansökningstiden kan vara 1-6 månader.

Den som vill ansöka om stöd kan gå två vägar.

Antingen genom att gå in på hemsidan, Till dig som söker stöd – Föreningen FVO (foreningenfvo.se) Här finns information om hur det går till och möjlighet att söka digitalt. Det andra alternativet är att ringa för att stämma av hur man söker och få stöd i det.

FVOs telefontider är vanligtvis tisdagar och torsdagar kl. 10 – 12, telefonnummer: 08 411 33 31. Mail: info@foreningenfvo.se