Hem » På gång » Seminarium 14 oktober Så motverkar vi psykisk ohälsa på arbetsplatsen

Seminarium 14 oktober Så motverkar vi psykisk ohälsa på arbetsplatsen

kategori: På gång

Psykisk ohälsa står för en majoritet av sjukskrivningarna och orsakar stora förluster såväl för samhället som för de drabbade. Hur kan vi upptäcka och förebygga psykisk ohälsa på arbetet?

Möt Hjärnkolls ambassadörer, som själva varit drabbade och hör dem berätta vad som har hjälpt dem. Du får också möjlighet att ställa frågor till dem. På seminariet får du också veta mer om Hjärnkoll Workplace: Den nya satsningen för att hjälpa arbetsgivare att uppmärksamma och motverka psykisk ohälsa på arbetsplatsen.Per Hansson är arbetargrabben från Norrland som gjorde karriär och blev chef inom den tunga industrin. Men han självmedicinerade med alkohol och förlorade allt. Idag har han fått en bipolär diagnos.Anna Morlin var handläggare inom Socialtjänsten och ville vara alla till lags. Pressad mellan verksamhetens sparkrav och klienteras behov, fick hon en utmattningsdepression som ledde till ett självmordsförsök. Mark Ennis var den perfekta säljchefen, som presterade mer än alla andra. Men det hade ett pris och ledde till att han kraschade. Idag har han en ADHD-diagnos.Irene Rösberg var småbarnsförälder och jobbade som marknadschef, när hon sakta började märka att något inte stämde. När hon till slut sjukskrev sig var det försent.Ingela Rudler ställde stora krav på sig själv i arbetet som projektledare. Samtidigt ville hon vara den perfekta mamman till sitt lilla barn. Till slut rasade allt och hon fungerade inte längre.Hjärnkoll Stockholms verksamhetschef Lou Rehnlund redogör också för läget kring psykisk ohälsa på arbetet idag.Anmäl dig på: https://stockholm.hjarnkoll.se/14okt OBS! Få platser kvar på plats, men du kan även anmäla dig till det digitala seminariet.14 oktober kl 14-16 på ABF-huset på Sveavägen 41 i Stockholm, Sandlersalen.