Hem » På gång » Nu fortsätter succén med vår träningsgrupp – först till kvarn!

Nu fortsätter succén med vår träningsgrupp – först till kvarn!

kategori: På gång

Balans satsning på friskvård fortsätter! Anpassad träningsgrupp på Friskis & Svettis för Balans medlemmar startade i april med mycket nöjda deltagare och nu erbjuder vi en ny träningsgrupp.

Några röster från deltagare:
“Jag uppskattade både ledaren och gruppen samt hur passet leddes. Stefan höll en lugn takt som gjorde att man fick tid på sig att lära sig rörelserna och göra dem ordentligt, med påföljden att kroppen kändes rejält genomarbetad efter passet.”

“…det har varit så otroligt uppskattat, tacksamt och lyxigt att ha fått möjligheten och tillgången till fantastiska tränare. Det har också varit så väldigt roligt att få träna i grupp, skratta och känna gemenskap. Det har varit väldigt givande för mig och jag ser så fram emot att få fortsätta träna i höst”

När? Onsdagar kl 13.30 med start den 26 augusti 2020. 12 tillfällen a´ 55 minuter.

Detta är ett oerhört förmånligt erbjudande till Balans medlemmar som endast betalar totalt 100 kr för 12 träningstillfällen! PLATSER KVAR – FÖRST TILL KVARN! Anmälan senast 14 augusti till info@balansstockholm.se eller på telefon 08-6181333.

Var? Träningen sker huvudsakligen utomhus, i Humlegården. Vid dåligt väder tränar vi på Friskis & Svettis lokal på Mäster Samuelsgatan i city där vi kan hålla avstånd.

Gruppen har plats för max 30 deltagare. De som anmäler sig först får platserna. Passa på att boka redan nu! OBS – Detta är ett MYCKET förmånligt erbjudande!

Varför ska man träna?

Psykiatrikern och överläkaren Anders Hansens beskriver i sin bok, Hjärnstark, hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet. Bland annat minskar träning risken för att drabbas av depression och kan också lindra om man drabbats av depression. Vi blir också mer kreativa och får bättre koncentration och minne. Men inte bara det, även hjärnans åldrande kan bromsas av träning. – Om man kunde sälja effekterna som träning har som en medicin skulle det vara den mest sålda medicinen i världen, dessutom helt utan negativa biverkningar, säger Anders Hansen.

I samverkan med Friskis & Svettis startar Föreningen Balans Stockholm en träningsgrupp anpassad för personer med bipolär sjukdom, depression och utmattningssyndrom. Här utövar vi fysisk aktivitet under former som är anpassad för dig och i gemenskap med andra med samma sjukdom. Behövs inga ”tjusiga” träningskläder och ingen press på att vara ”duktig”. I denna grupp deltar du helt efter egen förmåga och dagsform.

Personer med psykisk funktionsnedsättning (såsom bipolär sjukdom, depression och utmattning) tillhör en grupp som har störst hälsoklyfta gentemot normalbefolkningen, med en risk på förkortad medellivslängd med upp till 20 år. Vanliga dödsorsaker är så kallade livsstilsrelaterade sjukdomar som cancer, hjärt-och kärlsjukdomar och diabetes. Ångest och depression är inte ovanligt, och det finns en högre grad av sjukskrivning och varaktig sjukersättning. Fysisk aktivitet har en bevisad god effekt på människors hälsa. Med träningsgruppen Balans medlemmar vill Friskis och Balans vara ett stöd för personer i samhället med stort behov av träning och rörelse.

Är du i karantän och vill fortsätta träna hemma? Här tipsar Friskis & Svettis! Hemmaträning med Friskis & Svettis