Hem » På gång » Anhörig- och självhjälpsgrupper – anteckna intresse för nya grupper!

Anhörig- och självhjälpsgrupper – anteckna intresse för nya grupper!

kategori: På gång

Vi planerar nya anhörig- och självhjälpsgrupper med start efter nyår.. Vill du vara med i en av grupperna? Anmäl dig på info@balansstockholm.se

Du behöver vara medlem i Balans för att kunna delta i våra grupper. Inte medlem? Här kan du anmäla medlemskap: http://balansriks.se/bli-medlem/ Medlemmar betalar 100 kr totalt för 8 tillfällen, faktureras av Studieförbundet Vuxenskolan.

Anhöriggrupp i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan

Samtalsgrupper för personer som är anhöriga (släkt eller vän) till någon med bipolär sjukdom, depression och/eller utmattningssyndrom.

Anhöriggrupperna sker i studiecirkelform och leds av utbildade gruppledare. Här får du tillfälle att dela dina erfarenheter, tankar och känslor med andra i en liknande situation. Max 10 deltagare i varje grupp. Allt som sägs i gruppen stannar i gruppen.

Vi erbjuder samtalsgrupperna främst via mötesappen Zoom. Du får en länk via mail och efter att ha tryckt på den är du inne. Busenkelt!

Några röster från tidigare deltagare:

“I anhöriggruppen kunna jag uttrycka svåra känslor och jag kände att de andra visste exakt vad jag talade om. Så skönt att känna att man inte är ensam. Tack!”

Kvinna, 58 år

“Underbart att träffa andra som har det som jag! Kände att jag fick ny energi. Jag fick också värdefulla tips från gruppen.”

Man, 42 år

Självhjälpsgrupp i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan

Samtalsgruppen sker i studiecirkelform och riktar sig till personer med bipolär sjukdom, depression och utmattningssyndrom.

Gruppen leds av utbildad och erfarna ledare. Här får du möta andra med liknande diagnos och dela erfarenheter samt få och ge tips. Här finns plats för såväl gråt som skratt. Det som sägs i gruppen stannar i gruppen.

Vi erbjuder samtalsgrupperna i form av fysiska möten på Hantverkargatan 4D, men om myndighetsrestriktionerna pga av coronan kvarstår eller skärps har vi möjlighet att mötas digitalt, via mötesappen Zoom. Du får en länk via mail och efter att ha tryckt på den är du inne. Busenkelt!

Några röster från tidigare deltagare:

“Skönt att kunna prata med människor som förstår exakt vad jag menar. I gruppen kunde vi prata om svåra känslor men också skratta gott åt alla tokiga saker vi gjort i mani, sååå befriande!”

Kvinna, 29 år

“Jag fick nya vänner och tyckte det var så skönt att veta att jag inte är den ende med den här sjukdomen. Nu har vi bestämt oss för att fortsätta träffas i gruppen efter att cirkeln slutat.”

Man, 45 år