Hem » På gång » Träningsgrupp utomhus – du kan fortfarande anmäla dig!

Träningsgrupp utomhus – du kan fortfarande anmäla dig!

kategori: På gång

Är du i karantän och vill fortsätta träna? Här tipsar Friskis & Svettis! https://www.friskissvettis.se/Inspiration/Hemmatraning

Nu satsar Balans på friskvård! Anpassad träningsgrupp på Friskis & Svettis startade 1 april men du kan fortfarande ansluta till gruppen.

Personer som inte tillhör coronavirusets riskgrupper och som inte har symptom är välkomna att delta träningsgruppen. OBS vi har beslutat att förlägga träningspassen utomhus i Humlegården tills vidare. 

 

Oerhört förmånligt erbjudande till Balans medlemmar som betalar endast totalt 100 kr för 12 träningstillfällen!  PLATSER KVARFÖRST TILL KVARN! Uppdatering 28 april: 8 träningstillfällen kvar, det går fortfarande att anmäla sig! Kostnad 75 kr.

Psykiatrikern och överläkaren Anders Hansens beskriver i sin bok, Hjärnstark, hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet. Bland annat minskar träning risken för att drabbas av depression och kan också lindra om man drabbats av depression. Vi blir också mer kreativa och får bättre koncentration och minne. Men inte bara det, även hjärnans åldrande kan bromsas av träning. – Om man kunde sälja effekterna som träning har som en medicin skulle det vara den mest sålda medicinen i världen, dessutom helt utan negativa biverkningar, säger Anders Hansen.

I samverkan med Friskis & Svettis startar Föreningen Balans Stockholm en träningsgrupp anpassad för personer med bipolär sjukdom, depression och utmattningssyndrom. Här utövar vi fysisk aktivitet under former som är anpassad för dig och i gemenskap med andra med samma sjukdom. Behövs inga ”tjusiga” träningskläder och ingen press på att vara ”duktig”. I denna grupp deltar du helt efter egen förmåga och dagsform.

Personer med psykisk funktionsnedsättning (såsom bipolär sjukdom, depression och utmattning)  tillhör en grupp som har störst hälsoklyfta gentemot normalbefolkningen, med en risk på förkortad medellivslängd med upp till 20 år. Vanliga dödsorsaker är så kallade livsstilsrelaterade sjukdomar som cancer, hjärt-och kärlsjukdomar och diabetes. Ångest och depression är inte ovanligt, och det finns en högre grad av sjukskrivning och varaktig sjukersättning. Fysisk aktivitet har en bevisad god effekt på människors hälsa. Med träningsgruppen Balans medlemmar vill Friskis och Balans vara ett stöd för personer i samhället med stort behov av träning och rörelse.

Onsdagar kl 13.30 med start onsdagen den 1 april 2020. 12 tillfällen a´ 55 minuter.

Plats OBS vi har beslutat att förlägga träningspassen utomhus tills vidare. Vi träffas utanför Kungliga biblioteket i Humlegårdens huvudingång, onsdagen den 1 april kl 13.30.

Gruppen har plats för max 30 deltagare. De som anmäler sig först får platserna. Passa på att boka redan nu! OBS – Detta är ett MYCKET förmånligt erbjudande!

Anmälan till info@balansstockholm.se eller på telefon 08-6181333.