» » Hälsospåret och Dans för hälsa i samverkan med OCD-föreningen

Hälsospåret och Dans för hälsa i samverkan med OCD-föreningen

kategori: På gång

DANS FÖR HÄLSA
I februari startar föreningen en dansgrupp i samarbete med OCD-föreningen och Studieförbundet Vuxenskolan. Genom kursen finns möjlighet till fysisk aktivitet under kravlösa former och den inspireras av metoden ”Dans för hälsa” som är framtagen med särskilt fokus på personer med psykisk ohälsa.
Rörelse kan ha förebyggande och behandlande effekt vid psykisk ohälsa och dans kopplar ihop kroppsliga, känslomässiga och tankemässiga processer. Och så är det roligt!

Ingen tidigare erfarenhet av dans krävs och innehållet i kursen passar alla oavsett ålder. Ledare kommer vara Karin Hallman, som är danspedagog och utbildad instruktör enligt metoden.
Dansgruppen kommer träffas på tisdagar kl. 18-19 på Pumpan, adress Färgargårdstorget 1. Gruppen är gratis för medlemmar och det blir sammanlagt sex stycken träffar med start 11 februari. Anmäl dig till info@ocdstockholm.se

HÄLSOSPÅRET
Måndagar, start 17 februari Studiecirkel kring hälsa där deltagarna får inspiration till att i små steg förändra sin vardag. Bland de teman som tas upp finns balans i vardagen, inspiration till motion, stresshantering och sömn. Kursen arrangeras tillsammans med OCD-föreningen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Tio mötestillfällen på måndagar kl. 18-20.30, med start den 17 februari. Ledare är Kela och Ulrica Dahlén. Studiecirkeln kostar 150 kr för medlemmar. Anmälan till info@ocdstockholm.se