» » Verksamhet

Verksamhet

kategori: På gång | 0

Anhöriggrupper

Vårens anhöriggrupper är fullbokade. Det går att föranmäla sitt intresse inför hösten 2018.

Föreningen Balans i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan att arrangera anhöriggrupper som både vänder sig till nya och till de som vill gå fortsättningsgrupp.

Grupperna leds av studieledare och har max 8 deltagare. Det är 8 träffar en gång varannan vecka. Den vänder sig till medlemmar i Balans Stockholm. Anmälan gör du på vår hemsida www.balansstockholm.se eller med ett mail till info@balansstockholm.se
Ange namn, adress, telefon nummer och mailadress (om du har) där vi kan nå dig. Kostnaden för kursen är förutom medlemskapet på 200: – per år en avgift på 100: – per termin/ 8 ggr som betalas mot faktura från Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Skrivarcirkel

Onsdag den 24 januari startar vi en ny skrivarcirkel för våra medlemmar i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

När: 8 ggr på onsdagar, fr.o.m. den 24 januari t o m den 14 mars 2018
Tid: Klockan 18.00–20.15, 3 studietimmar à 45 min.
Plats: Träfflokalen St. Göransgatan 92, Fridhemsplan T-bana
Antal deltagare: 5-10 st.    Kursledare: Birgitta Hörnström
Kursen vänder sig till medlemmar i Balans Stockholm.
Anmälan gör du på vår hemsida www.balansstockholm.se eller med ett mail till info@balansstockholm.se
Ange namn, adress, telefon nummer och mailadress (om du har) där vi kan nå dig.
Kostnaden för kursen är förutom medlemskapet på 200: – per år en avgift på 100: – per termin/ 8 ggr som betalas mot faktura från Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Körsång för alla som gillar att sjunga…

tisdagen den 30 januari startar körsången igen!

Start: tisdag 30 januari och avslutas 29 maj, kl. 18–20.15
Plats: Träfflokalen Sankt Göransgatan 92, Fridhemsplan T-bana Kursen vänder sig till medlemmar i Balans Stockholm.
Anmälan gör du på vår hemsida www.balansstockholm.se eller med ett mail till info@balansstockholm.se Ange namn, adress, telefon nummer och mailadress (om du har) där vi kan nå dig.

Kostnaden för kursen är förutom medlemskapet på 200: – per år en avgift på 100: – per termin/ 8 ggr som betalas mot faktura från Studieförbundet Vuxenskolan. Mer info på hemsidan www.balansstockholm.se

 

Mindfulness för återhämtning och mental balans

– en åtta veckors kurs för Föreningen Balans, våren 2018

Denna kurs syftar till att stärka medvetenhet, självkännedom och personliga resurser för att underlätta återhämtning och ett liv i balans. Kursen följer programmet Mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBKT), utvecklat av Mark Williams, John Teasdale och Sindel Zegal med fokus på att förebygga depression, men också har relevans för bipolär sjukdom.

Kursen vänder sig till alla intresserade medlemmar i Föreningen Balans, men är särskilt lämplig för de som har upplevt en eller flera episoder av depression/mani i sitt liv. Man ska inte ha en pågående fas av djupare mani eller depression när man deltar i kursen. Kursen består av åtta träffar på 2,5 timmar under kvällstid. Man ska vara motiverad att genomföra egen övning på ca 30 – 45 minuter dagligen hemma. Det är viktigt att man bestämmer sig för att delta på hela kursen innan man anmäler sig.

– Undervisning i grundläggande mindfulnessövningar som kroppsmedvetenhet, uppmärksamhet på andningen, medvetna rörelser (yoga) och medvetenhet i vardagen. – Undervisning i attityder och förhållningssätt som genomsyrar mindfulness.
– Hur man kan tillämpa Mindfulness i sitt liv för att höja livskvaliteten och hantera depression och bipolär sjukdom.

Tid måndagar kl. 18.30 – 21.00, start 5 mars – avslut 7 maj (uppehåll 26/3 och 30/4).
Lokal Medvetet Liv, Blåsutvägen 13, T-bana Skärmarbrink eller Blåsut
Anmälan gör du på vår hemsida www.balansstockholm.se alt. info@balansstockholm.se Ange namn, adress, telefon nummer och mailadress (om du har) där vi kan nå dig.
Kostnaden för kursen är förutom medlemskapet på 200: – per år en avgift på 100: -per termin/ 8 ggr som betalas mot faktura från Studieförbundet Vuxenskolan.