» » I VÅR STARTAR BALANS FRISKVÅRDSPROMENADER

I VÅR STARTAR BALANS FRISKVÅRDSPROMENADER

kategori: På gång | 0

Gå dig friskare! Det är vetenskapligt bevisat att man mår bättre om man rör på sig. Att vandra i naturen är ett bra sätt att kombinera motion, gemenskap och naturupplevelse med en gnutta äventyr.

Vi vandrar på 3 olika platser med olika ledare och tema. Se info och schemat.

Grupp 1 – Promenader på Djurgården med Mindfulness.
Ca 5 km, 2-3 timmar. Samling vid den blåa portalen direkt till vänster efter Djurgårdsbron (se karta). Spårvagn från Hamngatan eller buss. Närmaste T banan är Karlaplan. Ledare är Jessica Lindholm och Marie Schyberg. Jessica är diplomerad Mindfulness-instruktör, FaR ledare, föreläsare om att leva i balans med en bipolaritet.

Jessika delar med sig av alla fina verktyg jag fått av vårdgivare som jag använder mig av.

Marie har erfarenhet av utmattningsdepression och som fått modet att prata om egen depression. Vill bidra med att sprida kunskap om betydelsen av fysisk/psykisk träning för välbefinnandet. ”Vi leder friskvårdspromenader på Djurgården. En daglig dos av promenader är bra. Du får även dagsljus och frisk luft och promenadsällskap. Vill du kan vi göra ett par övningar i Mindfulness. Det är övningar du kan ta med dig i din vardag”

Grupp 2 – Skogsvandringar med grillning i Nackareservatet
Ca 5 km. 2-3 timmar. Samling på torget i Kärrtorp. T-Kärrtorp. Vi går ut i skogen, grillar och gör Mindfulness-övningar. Lite äventyr, en del motion och mycket gemenskap. Bra att ha med: rejäla skor, oömma kläder, vattenflaska och saker du vill grilla. Ledare är Erik Thornblad. Erfaren och uppskattad friluftsguide och författare, som bland annat har arbetat med Friluftsfrämjandet och Svenska Turistföreningen.

Grupp 3 – Promenad – Kungsholmen runt
Ca 5 km. 2-3 timmar. Samling utanför entrén till Rådhuset på Kungsholmen, T-Rådhuset. Vi går Kungsholmen runt och gör Minfulness-övningar Ledare är Thomas Larsson som har erfarenhet av att vara anhörig. thomas.larsson@balansstockholm.se eller ring 076-848 73 38

Anmälan till promenadgrupperna görs genom att maila ditt namn till info@balansstockholm.se

För mer info om promenadgrupperna mejla thomas.larsson@balansstockholm.se eller ring 076-848 73 38

 

Program för Balans friskvårdspromenader

 

När Var Samlingsplats Ledare
Söndag 20 maj, kl 12.00 Djurgården Blå Porten Thomas 076-848 73 38
Torsdag 24 maj, kl 14.00 Djurgården Blå Porten Jessica och Marie
Torsdag 31 maj, kl 14.00 Djurgården Blå Porten Jessica och Marie
Söndag 10 juni, kl 12.00 Djurgården Blå Porten Thomas 076-848 73 38